Летен университет 2012

 

Бургаските студенти от Университет ''Проф. д-р Асен Златаров'' със статуетка за активно участие в Летен университет 2012

 

Бургас, 30.08.2012г

            Студентите от Университет ''Проф. д-р Асен Златаров''-Бургас взеха активно участие в Летен университет 2012, организиран от Националното представителство на студентските съвети в България (НПСС). На официалното закриване в Албена Университет ''Проф. д-р Асен Златаров''- Бургас получи статуетка за активното си участие в 10 –то издание на Летен университет 2012, проект на НПСС, както и медал най-добър организатор на Яна Вангелова.

Бургаските студенти се включиха й в интерактивна игра „Моята бизнес идея”, където представиха своята екипна идея за развитие на бизнес. „Любовен шанс” грабна вниманието на аудиторията с атрактивно представяне и иновативност в България, за което се отличи с награда за лидер на деня.

            Над 400 бъдещи висшисти от цялата страна примериха сили в отборни и индивидуални спортове. Дисциплините включваха плажен футбол, плажен волейбол, баскетбол, плажен тенис, плуване, плажна лекоатлетическа шафета, плажна щафета, крос и дърпане с въже. Бургаските студенти участваха във всички спортове и представиха достойно университета, в който се обучават. Бургаската делегация се класира на 3 място в плажната лекоатлетическа щафета на студентските спортни игри. Делегацията беше водена от председателят на Студентският съвет към Университет ''Проф. д-р Асен Златаров'' Йордан Иванов и състав от студентите – Яна Вангелова, Зорница Янева, Златина Байнашева, Марина Певтичева, Катерина Петракиева, Иван Иванов, Симеон Димитров.

            В рамките на Летеният университет бяха включени лекции на министърът на образованието, младежта и науката проф. Сергей Игнатов по въпроси свързани със реформи, финансиране на университетите и студентските практики и вице-президентът Маргарита Попова на тема „Президентската институция и взаимодействието й с другите власти”.

 

 

Copyright Университет "Професор Д-р Асен Златаров" 2011 г.
π
.
Copyright University "Prof. Dr. Assen Zlatarov" 2011