Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ откри нова спортна зала

Това е първата по-сериозна инвестиция в материалната база за последните 50 години

Спортна зала за чудо и приказ откриха днес в Университет „Проф.д-р Асен Златаров“. Съоръжението е издигнато за по-малко от година върху основите на старата парова централа.
Инвестицията е за над 250 хил. лв., а средствата са изцяло от бюджета на висшето учебно заведение. Направени са модерни съблекални, голяма зала с подходяща настилка за баскетбол, волейбол и хандбал, както и административни помещения. Свежите цветове, избрани за фасадата, дават допълнително очарование на спортния комплекс.
„Това е първата сериозна инвестиция, която се прави след построяването на университета. В мандатната програма на нашето ръководство бе заложено да се развие физическата подготовка на студентите. Радвам се, че успяхме да изпълним тази задача“, каза ректорът проф. днт Петко Петков.
Очарован от залата бе и кметът на Бургас Димитър Николов, който заедно с проф. Петков имаше честта да отреже лентата.
„Много ми е приятно, когато се откриват спортни съоръжения в Бургас. Надявам се сезонът на новите придобивки да стартира и следващата такава да бъде Факултет по "Здравни грижи". Сигурен съм, че по този начин любимия ни университет ще бъде все по-търсен“, заяви кметът.
Председателят на Студентския съвет към „Проф. д-р Асен Златаров“ Ивайло Балтиев също изрази удовлетворението си, че студентите вече ще имат подходящи условия за спорт в университета. “Знаем, че е много трудно в тези години да изградиш нещо подобно и то със собствени средства. Оценяваме го и от името на всички искам да изразя благодарност към ръководството“, каза Балтиев.
Още след приключването на официалната част спортната зала бе окупирана от 10-ина нетърпеливи студенти. До този момент студентите използваха стара зала, която нито предлага подходящи условия, нито може да поеме голямата бройка на желаещите да спортуват.

Материалът е предоставен от Флагман.бг

Copyright Университет "Професор Д-р Асен Златаров" 2011 г.
π
.
Copyright University "Prof. Dr. Assen Zlatarov" 2011