Бизнес и университет с една кауза - повече възможности за практическо обучение на младите хора

  Бургас, 07.09.2015

Представители на СТУДИОУЕБ.БГ и Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ – Бургас се срещнаха, за да обсъдят сътрудничеството си за развитие на младите специалисти. Сървър HP е новата придобивка на университета любезно предоставена за обучение на студентите от Евгени Нончев и Петко Георгиев, които са собствениците на една от бързо развиващите се фирми в града /СТУДИОУЕБ.БГ/. Компанията предлага изработка и SEO оптимизация на уеб сайтове, изработка на мобилни приложения за смартфони и таблети, маркетинг и реклама в интернет, планиране, прогнозиране и провеждане на кампании в социални мрежи и за пореден път подава ръка на младите висшисти в IT сектора.
Целта на това дарение е да повиши професионалната подготовка на студентите като осъвремени оборудването, осигурявайки възможност за практическо обучение.
"Именно това е сътрудничество между бизнес и образование", посочи ректорката на университета - доц. Магдалена Миткова.
От своя страна, собствениците на "СТУДИОУЕБ", Евгени Нончев и Петко Георгиев, споделиха, че с удоволствие подават ръка на студентите, осигурявайки им и работа във фирмата като стаж или практика. "В нашата фирма работят много млади специалисти, ще се радвам да продължаваме да осигуряваме една добра работна среда за млади, подготвени хора с желание за развитие", посочи Георгиев, който благодари за доброто партньорство на доц. Магдалена Миткова /ректор на Университет ‘’Проф. д-р Асен Златаров’’/.
Доволни от срещата и съвместната работа са и представителите на студентите в лицето на Яна Вангелова – заместник-председател на Националната студентска организация и Ивайло Балтиев – Председател на Студентския съвет в бургаския университет. ‘’Това е и един от очакваните резултати от подобен род сътрудничеството – създаване на пряка връзка между студенти и работодатели и модернизиране на учебната среда, съгласувано с бизнеса.”, сподели Вангелова.

 

Copyright Университет "Професор Д-р Асен Златаров" 2011 г.
π
.
Copyright University "Prof. Dr. Assen Zlatarov" 2011