Кандидатстудентски изпити за спец. Медицинска сестра, Акушерка, Лекарски асистент, Здравен мениджмънт

Програми за конкурсни изпити

Програма за конкурсен изпит по биология за специалностите във ФОЗЗГ и МК - 2024 г.

Методически указания

Кандидатстудентският изпит по биология е писмен, с продължителност 2.5 часа. Той включва: 40 тестови задачи от различен тип върху учебния материал по биология от 8, 9 и 10 клас (20 задачи от 8-ми клас, 10 от 9-ти и 10 от 10-ти клас). Тестовите задачи са с един верен отговор, комбинация от верни отговори, както и отворени въпроси, изискващи кратко определение или обяснение. Всяка задача носи определен брой точки, които се сумират и приравняват към цифрова оценка по шестобалната система.
Въпросите в теста са съобразени с времето на изпита и образователната степен, за която се кандидатства.

 За по-успешното представяне на кандидатстудентския изпит по Биология, Университетът организира кандидатстудентски курсове, включващи  подготовка по посочената програма и решаване на тестове свързани с учебния материал.

Желаещите да заявят участие в курса могат да го направят на тел. 0888 68 00 94  или на email: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Разпределение по зали

Кандидатстудентски изпит

за спец. Медицинска сестра, Акушерка, Лекарски асистент, Здравен мениджмънт

БИОЛОГИЯ
Изпитът по Биология започва в 9 часа. Всеки кандидат-студент е длъжен да се яви в определената зала най-късно до 8:30 ч.
ЗАЛА СГРАДА ВХОДЯЩИ НОМЕРА
÷
÷
÷
÷