Мениджмънт на хотели и ресторанти

За специалността

Обучението по специалността „Мениджмънт на хотели и ресторанти“ е насочено към усвояване на теоретични и практически знания, свързани пряко с хотелиерската и ресторантьорската дейност и услугите,предлагани от тях. По време на обучението си,  студентите придобиват професионални знания и практически умения за успешна кариера в сферата на хотелиерството и ресторантьорството и се научават да прилагат на практика различни стандарти при вземане на конкурентноспособни решения. Обучението включва и практически часове в реална работна среда, където се натрупват практически знания и умения. Придобитите професионални компетенции ще са полезни при управление на дейности, свързани с местата за настаняване и хотели, типове заведения за хранене и развлечение в туристически комплекси и вилни селища. Обучението завършва с държавен изпит по специалността „Мениджмънт на хотели и ресторанти“. Подготвят се успешни предприемачи и конкурентни мениджъри, готови да се справят със съвременните дигитални и смарт предизвикателства в индустрията на хотелиерството и ресторантьорството. Придобитата образователно-квалификационна степен „професионален бакалавър“ по специалността „Мениджмънт на хотели и ресторанти“ предоставя възможност за професионална реализация като мениджър, експерт, управител в туристически обект, фронт-офис мениджър, организатор търговска зала в ресторант, маркетинг мениджър, мениджър продажби, бар мениджър, мениджър ресторант, мениджър хотел и др.

Образователно квалификационна степен - Професионален бакалавър

Професионална квалификация - Професионален бакалавър

квалификационна характеристика

Форма на обучение и учебен план

Редовна - Продължителност:

учебен план

Задочна - Продължителност:

учебен план

Реализация

  • Мениджър в хотели и ресторанти от всички категории;
  • Функционални специалисти в хотелиерството и ресторантьорството;
  • Фронт офис мениджър