Компютърни системи и технологии

За катедрата

Развитието на компютърните технологии, както и големия брой IT фирми, работещи в страната се нуждаят от високо квалифицирани професионалисти, използващи съвременните технологични иновации. Търсенето на добре подготвени професионалисти в областта на компютърните науки непрекъснато нараства.

Катедра “Компютърни системи и технологии” (КСТ) се разраства непрекъснато. В момента катедрата е основно звено за обучение в областите: „Kомпютърни системи”, „Програмиране и компютърни технологии”, „Комуникации и мултимедийни системи”, “Интуиционистки размити множества“ и „Невронни мрежи“.

Преподавателите от катедра КСТ обучават студенти и в останалите факултети на Университет „Проф. д-р Асен Златаров”. Налични са възможности и за чуждоезиково обучение.

Ръководство

доц. д-р Веселина Бурева

Ръководител-катедра
(056) 705 549; 0889 612 371
224А ОК
Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Контакти

бул. "Проф. Яким Якимов" No 1, Бургас 8010

техн. изп. Диана Цолова

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Научна дейност

Катедра КСТ разполага с изследователски и учебни лаборатории. Те са оборудвани с най-съвременни компютри, специализиран високо-технологичен хардуер, различни периферни устройства и лабораторни комплекти.

Катедрата изгради ползотворно сътрудничество с много учебни и изследователски институции в Европа, като Италия, Испания, Германия, Полша, Белгия и Словакия. Катедрата има успешен опит с програма „Еразъм+” за обмен на студенти и преподаватели. Преподавателите и студентите от катедрата участват в много международни и национални изследователски проекти.

Катедрс КСТ е в тясно сътрудничество с много ИТ компании в България, насочено към осигуряване на високо качество на образование и квалификация и гарантира успешна професионална заетост на завършилите компютърни инженери.