Ученици от ПГЧЕ "Васил Левски" - гр. Бургас посетиха Медицинския факултет

На 17.01.2024 г. ученици от 11 клас с профил "Биология и химия" от ПГЧЕ "Васил Левски" - гр. Бургас посетиха заедно със своите учители по химия и биология Медицинския факултет. Учениците бяха посрещнати от зам. декана по учебната дейност на факултета доц. д-р Стефка Касърова, проф. дмн Петя Цветкова, доц. д-р Йордан Георгиев и доц. д-р Веселина Мерхар.

Преподавателите запознаха гостите с формата на кандидатстудентска кампания и организацията на обучението във факултета. Представени бяха и възможностите за участие на студентите от университета в извънаудиторни занимания с научна и обществено полезни цели, международни студентски обмени и спортни мероприятия.

Доц. Георгиев разказа накратко на гостите за делото и професионалния път на проф. д-р Асен Златаров ­– патрон на Университета, представи част от специалностите в различните факултети и колежи, проектите си с ученици и студенти, както и изготвеното от него учебно помагало по биохимия. Проф. Цветкова запозна гимназистите с някои актуални медицински и социални проблеми, свързани с репродуктивното здраве.

Учениците и техните преподаватели разгледаха част от материалната база в корпус „Медицински науки“ и посетиха лабораториите за провеждане на практически занятия по дисциплините „Цитология, обща хистология и ембриология на човека“ и „Физиология.