Рени Георгиева Сярова от Факултета по Технически науки, катедра Биотехнология на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ беше обявена за „Студент на годината“, а призът й беше връчен лично от служебния вицепремиер Атанас Пеканов.

Високото отличие беше присъдено в категория „Технически науки“ в 16-ото издание на Националния приз "Студент на годината". Традиционно най-успешните студенти в България се награждават от Националното представителство на студентските съвети.

Церемонията се състоя на 2 март вечерта в Университета за национално и световно стопанство и беше под патронажа на президента Румен Радев. Държавният глава връчи наградата "Студент на годината - 2022" на Радина Иванова Бодурова, която е трети курс във Висшето военновъздушно училище "Георги Бенковски".

За да подкрепят бургаския победител в събитието се включиха зам.-ректорът на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ проф. д-р Ирена Марковска и представители на Студентския съвет към висшето училище.

В журито на Национален приз – „Студент на годината ‘2022г.“ има представители на Президентството на Р България, Министерството на образованието и науката, Министерството на правосъдието, БАН и други институции.

Основната мисия на конкурса е да популяризира, отличава и насърчава постиженията на българските студенти от всички области на висшето образование пред обществеността.