На 28.02.2023 г. в зала 316 на Факултета по обществени науки се проведе организираната от катедра „Икономика и управление“, публична лекция на тема „Еврото - възможности и заплахи пред българската икономика“.

Лектор бе доц. д-р Ивайло Михайлов, член на академичния състав на катедрата, чиито научни интереси са в областта на финансите, банковото дело и паричната политика. Присъстваха  над 80 човека – преподаватели, външни лица, гости, студенти в ОКС „Бакалавър“ от специалностите  „Стопанско управление“, „Маркетинг“, „Индустриален мениджмънт“ и „Туризъм“, редовна и задочна форма на обучение, студенти от магистърските програми „Управление и развитие на човешките ресурси“, „Администрация и управление в публичния сектор“ и „Финансов мениджмънт на предприятието“, докторанти от докторска програма „Организация и управление на производството“, както и алумни- специалност „Стопанско управление“.

Лекторът направи кратка ретроспекция, представяйки  историята на българския лев и на еврото. Даде разяснения относно валутния борд, като очерта положителните и отрицателните му страни за икономиката на България. Разгледани бяха възможностите и заплахите пред българската икономика, свързани с евровизацията.