От 24 февруари до 2 март 2023 година, по инициатива на катедра „Маркетинг и туризъм“ при Факултет по обществени науки на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ се проведе седмица на кариерата.

С подкрепата на тюторите, в проведените срещи  участваха студенти от всички курсове на икономическите специалности, редовна и задочна форма на обучение.

На 24.02.2023г. на територията на „Старбъкс“ кафе в Мол Бургас Плаза, се проведе среща със студентите от специалностите „Маркетинг“ и „Стопанско управление“ от Университет „Проф. д-р Ас. Златаров“ Бургас  на тема: „Старбъкс – световен бранд с повече от 70 години история“.  Поканата бе отправена от преподавателите в специалност „Маркетинг“. Лектор на събитието бе регионалният мениджър на „Старбъкс“ Иван Андреев. Присъстваха над петдесет студенти. На събитието беше представена фирмата Старбъкс, развитието на бранда и налагането ѝ в над 49 държави и повече от 16 000 кафенета. Това е най-голямата компания в кафеения бизнес в света. Нейните постижения се дължат на първо място на качеството на кафето съответно подбиране на най-добрите сортове кафе и не на последно място обучение на персонала. Презентацията представи подробности относно изключително популярния и разпознаваем бранд на Старбъкс. Пред студентите беше проведена презентация на автентично приготвяне и дегустиране на кафе.

На 28.02.2023г. в зала 407 на ФОН се проведе публична лекция с представители на бизнеса, организирана от  катедра „Маркетинг и туризъм“. В срещата участваха над деветдесет студенти от икономическите специалности „Маркетинг“, „Туризъм“, „Стопанско управление“ и „Индустриален мениджмънт“, редовна и задочна форма на обучение. На събитието бяха представени две презентации на тема „Корпоративният маркетинг в действие“. Лектори бяха: Петър Иванов, директор на “Индустриален и логистичен парк Бургас“,  Димитър Джамбазов, директор на “Volvo Tracks Bulgaria” и Стамен Стамов, директор на „Информационно обслужване“ Бургас.

На 02.03.2023г. в зала 407 на ФОН се проведе среща на тема: „Кариера в сферата на онлайн маркетинговите проучвания“. Лектор на събитието беше Ваня Богомилова - директор на най-голямата българска фирма за онлайн маркетингови проучвания – BOR - Bulgarian Online Research. Поканата беше отправена от катедра „Маркетинг и туризъм“.

Срещата бе в резултат на дълготрайни партньорски отношения, датирани от 2016г., продукт на които са десетките възпитаници на Университет "Проф. д-р Асен Златаров" - Бургас, стартирали професионалната си кариера в Bulgarian Online Research. В срещата участваха над шестдесет студенти от икономическите специалности „Маркетинг“, „Туризъм“, „Стопанско управление“ и +Индустриален мениджмънт“, редовна и задочна форма на обучение. Беше представена фирмата, нейните постижения в индустрията на маркетинговите онлайн проучвания и съответно мястото и в международното пространство.  Проведена бе дискусия. Бяха представени възможностите за кариерно развитие на възпитаниците на Университет „Проф. д-р Ас. Златаров“ Бургас.