На 29 април (събота) в Бургас се проведе второто издание на Конференция „Успешен дигитален бизнес“. Събитието събра предприемачи от различни браншове и специалисти от дигиталния бранш. Седем лектора споделиха ноу-хау и опит по различни теми, свързани с доброто представяне и продажби онлайн. SEO оптимизация, рекламни фунии, данъчни и правни аспекти, които е нужно да се имат предвид от самото стартиране на дадена компания, са само част от представените теми.

Домакин на събитието бе Смарт център, Бургас. Гости и лектори общуваха непринудено, благодарение на спокойната и лежерна обстановка, целяща насърчаване обмяната на знания, опит, получаването на полезен ноу-хау по конкретни проблеми на даден бизнес и съхраняването на контактите. Ползи имаше и за студентите по маркетинг от Бургаски свободен университет и Университет „Проф. д-р Асен Златаров,“ които с помощта на лекторите и дигитални специалисти решаваха реални казуси на фирми, като в края на събитието представиха своите предложения.

Организаторите на събитието от Digital Sea, споделиха, че целта на ивента е да доведат на място в Бургас синтезирана полезност, която всеки, който има или стартира бизнес, представен онлайн да може разбере, да си вземе и да използва в своя полза. „Идеята е не да печелим от събития, билетите са по-скоро на символична цена, а наистина да дадем ценност“ – сподели Николай Кадийски, основател на DS. „За да подкрепим формирането на бизнес общност в Бургас, вече над година организираме от 19 часа всеки 1-ви и 4-ти четвъртък от месец, срещи в Barbossa, на които си помагаме и подкрепяме. Идват всякакви бизнеси“ – сподели той.

Конференция „Успешен дигитален бизнес“ е първото подобно като обхват на формата и цели събитие, което се организира от бургазлии за бургазлии и гостите на града. За да бъдат още по-полезни, организаторите са отворени към идеи за сътрудничество, задаване на теми или лектори, за които бизнесите в Бургас биха искали да знаят повече. Дигиталната трансформация на бизнеса е задължително условие за по-голям прогрес в днешно време – и подобни събития са възможност да вземете много опит и знания за кратко време. Второто издание на Конференцията събра по-многобройни гости, което е показател, че предприемачите в Бургас се „събуждат“, излизат от зоната си на комфорт и осъзнават необходимостта от целенасочена работа по своето онлайн присъствие и успех. Полезната инициатива завърши с нетуъркинг коктейл. Конференцията подкрепиха Община Бургас, Индустриален и логистичен парк – Бургас, КРИБ – Бургас, Агенция по заетостта, tbi, БНР – Бургас, GDPR CONSULTING LTD, Сигмен милк, EscoBar.  Предстои трето издание, за което всички са поканени да зададат идеи за теми и лектори. За повече информация: https://digitalsea.bg/

Линк към галерията: SDB 2023