Меморандум за сътрудничество между Бургаския университет „Проф. д-р Асен Златаров“ и Агенцията за регионално развитие на Одеска област беше подписан в българското висше училище.

Агенцията е нестопанска и небюджетна институция, създадена на базата на партньорство между държавния, частния и обществения сектор в Украйна.

През изминалата седмица ученици от Болградската община (Украйна) отново посетиха Бургас в рамките на споразумението за сътрудничество между Бургаски университет „Проф. д-р Асен Златаров“ и Общински съвет Болград. Тогава представителите от Агенцията за регионално развитие представиха дейността си, която включва развиване на междурегионално и трансгранично сътрудничество.

Двете страни се договориха да търсят възможности за организиране и провеждане на съвместни събития - срещи, форуми, стратегически сесии, научни конференции, експертни консултации, експертни съвети и т.н. Ще се работи и за обмен на информация, концепции и научни материали за ползотворно икономическо сътрудничество между двете страни.