Близо 700 абсолвенти получиха днес своите дипломи от Бургаския държавен университет „Проф. д-р Асен Златаров“. Новите професионални бакалаври, бакалаври и магистри са от факултетите по Технически науки, Природни науки, Обществени науки, Обществено здраве и здравни грижи, Медицински колеж, Технически колеж и Колеж по туризъм. Днес беше дипломирането и на първия випуск от специалност „Акушерка“.

Зала „Младост“ едва побра всички желаещи да станат част от емоционалното събитие за студентите. За церемонията пристигнаха зам.-областният управител Пламен Иванов, кметът на Община Малко Търново Илиян Янчев, зам.-кметът на Община Бургас Михаил Ненов, началникът на РУО-Бургас Петя Петрова, директорът на ОДМВР - Бургас комисар Емил Павлов, директорът на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Бургас комисар Николай Николаев, общински съветници, бивши ректори на висшето училище, директори на училища и стотици роднини и приятели на абсолвентите.

Отличниците на Випуск 2023 получиха своите дипломи лично от ректора на Университета проф. д-р Христо Бозов.

„Продължавайте да търсите знание, бъдете отворени към нови възможности. Великият  Марк Твен казва „Човекът, който не чете книги, няма предимство пред човека, който не може да ги чете“. Затова бъдете последователни и не спирайте да се развивате. Споделяйте своя опит, насърчавайте инициативните и бъдете активни граждани на обществото. От все сърце ви пожелавам да се радвате на усещането за щастие и удоволетвореност от работата и знанията“, каза в словото си към младите специалисти проф. Христо Бозов.

„Сигурен съм, че с някои от вас отново ще се видим в нашата Алма Матер. Сред вас има бъдещи преподаватели и учени. Нашият Университет вече превключва на друга скорост и ние ще имаме нужда от тези от вас, които ще изберат академично развитие. Други ще тръгнат на път към нови държави и други български градове, но, Бургас и студентският живот ще останат незаличим спомен в сърцето и душата  ви“, каза още ректорът.

Проф. Христо Бозов благодари и на преподавателите за ангажираността и предаността към образованието на  абсолвентите. „Вашите усилия за преподаването на знания и умения са ключът към тяхната успешна професионална реализация“, каза ректорът.