Оспорвани двубои, зрелищни удари и много емоции! Така накратко може да се опише завършилото състезание по тенис на маса в държавния университет „Проф. д-р Асен Златаров“. Турнирът бе част от спортните игри „За купата на Ректора“. В него с ентусиазъм се включиха студенти от всички факултети и колежи, а също и няколко преподаватели. Сред участниците имаше голям брой чуждестранни студенти, които постепенно се интегрират сред колегите си в Бургас и вече са част от богатия на събития университетски живот.

Събитието организираха преподавателите Златка Дичева и Радостина Петкова от катедра „Физическо възпитание и спорт“. За безпроблемното протичане на срещите следеше професионалният съдия по тенис на маса Нина Богданова-Иванова. Помагаха й студентите Тодор Тодоров и Мартин Киряков от втори курс специалност „История и философия“, Асен Чолаков от първи курс  специалност "История и философия"и Йордан Арнаудов от първи курс специалност „Организация и управление на хотел и ресторант“. Над здравето на участници и зрители бдеше парамедикът Невена Костова.

Турнирът премина на високо ниво, като много от участниците изненадаха зрителите и своите противници със завидни умения. В оспорваните мачове при жените се отличиха: Вилиана Сърбакова от първи курс специалност „Медицина“, която се класира на първо място, следвана от Айлин Ахмед – 1 курс, специалност „Медицина“ и Нажма Дехир – от Великобритания - първи курс специалност „Медицина“- чуждестранни студенти.

При мъжките двубои най-впечатляваща бе играта на Саид Абдулахи от Финландия. С много хъс за победа той влезе в оспорвана битка и заслужено зае първо място. Абдулахи е в първи курс специалност „Медицина“ - чуждестранни студенти. Останалите финалисти са: Дончо Бояджиев в първи курс специалност „Психология на кризисните ситуации“, Даниел Петров – четвърти курс специалност „Софтуерно инженерство“ и Асен Чолаков – първи курс специалност „История и философия“.

Най-добър сред преподавателите беше доц. д-р Николай Миринчев.

Организаторите благодарят на всички участници, съдии и зрители, които превърнаха събитието в празник. Те обещават още много изненади за любителите на физическата активност в Бургас. Турнирът за пореден път показа, че спортът е не само важен за здравето и израстването на младите хора, но и помага по един естествен и забавен начин за тяхното обединение и вдъхновение.