Студентите от Медицинския факултет на университет „Проф. д-р Асен Златаров“ ще посетят Беглик Таш, Приморско и Созопол. Това ще се случи на 6 април (събота), от  9 часа, като мястото за отпътуване ще бъде от Студентското общежитие на университета. В организираната екскурзия ще се включат чуждестранни, български студенти, лекарски асистенти и педагози от Студентски съвет. Беседите ще са двуезични, като за това ще се погрижи студент от 3 курс със специалност “Туризъм”.

Чуждестранните и другите студенти  ще се докоснат до светилището, което е свързано с култа към Свещената Богиня Майка и Богът на Слънцето Аполон. Разхождайки се там, те ще видят каменните мегалитни съоръжения, които представляват култов оракулски комплекс, където древните траки са гадаели бъдещето и са правили духовни посвещения.

Предвидено е студентите да направят поход през гората до Маслен нос, за да се насладят на прекрасна гледка към морето, както и посещение на музея в Приморско.

След това ще се отправят към Созопол - най-старият град по българското черноморско крайбрежие. Той е любима дестинация на българи и чужденци. В него могат да видят много археологически паметници. Созопол предлага разнообразие от ресторанти, малки сувенирни магазинчета и прекрасни морски гледки.