Сдружение „Зелена Странджа“ и община Бургас организират поход до Евренозово и почистване на района на 5 април. Това е част от проекта „Чиста и достъпна Странджа“ и ще се изпълни със съдействието на Младежки международен център.

Странджа планина е леснодостъпна и с голямо разнообразие от възможности за туризъм през цялата година. В нея има много маршрути за разходка сред природата. Така е и в района на Евренозово. За съжаление, през последните години, с увеличаването на бежанския поток, количеството на отпадъците в горите на Странджа значително се увеличават. Боклукът е от трудно разградими материи и на предимно в труднодостъпни местности, до които се стига единствено пеш. Местните власти и институции не могат да се справят със ситуацията и проблемът става все по-сериозен, затова подобен тип кампании са изключително полезни за опазване на околната среда.

Организаторите на кампанията предоставят автобус, който ще извози доброволците до Евренозово. За участниците са предвидени сандвичи и вода.