Посолството на Р Индия в София уведомява за възможностите за обучение на български граждани в Курсове по Програмата за индийското правителство за техническо и икономическо сътрудничество.

Курсовете ще се проведат в Банкерския институт за развитие на селските райони в гр. Лакнау, щат Утар Прадеш, Индия, със следните теми:

  1. „Развитие чрез финансиране в областта на селските райони и климата“, в период 29 април – 10 май 2024 г.
  2. „Развитие на женското лидерство, с фокус върху разрастването на селските райони (само за жени)“, в период 13-17 май 2024 г.

На избраните кандидати се осигурява двупосочни самолетни билети (икономична класа), безплатна виза, настаняване и средства за дневни разходи съгласно правилата на програма ITEC.

Номинираните кандидати следва да кандидатстват онлайн на портала на ITEC на индийското Министерство на външните работи: https://www.itecgoi.in/index.

След подаване на формуляра за кандидатстване онлайн от кандидатите се изисква да изпратят имейл до Посолството на Индия в София (Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.), с копие от формуляра за кандидатстване и подкрепящите документи. Копие на формуляра следва да бъде препратено от изпращащата институция до посолството, заедно с документ за поетия ангажимент от страна на кандидата и заверка от работодателя (част II от формуляра за кандидатстване).

Ако е необходимо съдействие за регистрация за курсовете, номинираните кандидати могат да се свържат с г-жа Сне Батра, аташе, моб. +359 888990963