За втора поредна година, в навечерието на светлия празник Великден, Колежът по туризъм към Университет „Проф. д-р Асен Златаров“-Бургас провежда кулинарен базар. Ръководството на Колежа за пореден път, доказа, че студентите му се обучават на изтънчени умения, фантазия и невероятен вкус в кулинарията. 

„Благодаря на нашите студенти и на нашите спонсори за изключително богатата трапеза. За втори път присъстваме на това благотворително събитие в навечерието на Великден. Радвам се, че всички присъстващи ще можем да  закупим от тук прекрасни и вкусни изкушения, които ще споделим с близките си хора на празника“, бяха думите на проф. д-р Христо Бозов, д.м., при откриването на събитието.

 Той допълни, че Университет „Проф. д-р Асен Златаров“-Бургас отделя голямо значение на Колежа по туризъм, и че до една година учебната сграда ще изглежда по съвсем различен начин, като ще се обновят учебните зали. Проф. Бозов отбеляза, че от следващата учебна година в Колежа се разкриват три нови бакалавърски специалности – „Мениджмънт на хотели и ресторанти“, „Туризъм и здравословно хранене“ и „Туризъм и предприемачество“, в които със сигурност вече ще има не само български, но и  чуждестранни студенти.

 „Всичко, което сме постигнали тук, е изградено в 57-годишната история на Колежа по туризъм. Учебното звено съхранява високо ниво на професионализъм в подготовката на кадри. Вярвам, че всички заедно – партньори и приятели, ще продължим развитието на тази институция, която е така значима за туризма на българското Черноморие“, каза доц. д-р Веселина Атанасова, която е Директор на Колежа по Туризъм. 

Тя покани присъстващите на перфектно организираната кулинарна сцена, за да се насладят на всеки детайл от кулинарните изкушения, дело на студентите от Колежа.

 Гости на тържеството и участници в базара бяха академичното ръководство на Университета, представители на общини от Бургаска област и на неправителствения сектор, браншовици,  общински съветници, множество партньори на Колежа от туристическия бранш и бивши негови възпитаници.

 Спонсори на събитието бяха ресторант „Ла Флор“ - Бургас, ресторант „Док 5“, Бизнес хотел „България“,  хотели от веригата „СОЛ-Несебър ризорт“, Гранд маркет „Жанет“ - Несебър, хипермаркет „Метро“ - Бургас, хотел „Пенелопе палас“ -  Поморие, хотел „Палм бийч“- Курортен комплекс „Златни пясъци“.

 Събраните средства от базара ще се използват с благотворителна цел за подпомагане обучението на студентите от Колежа по туризъм.