Ректорът на университета проф. д-р Христо Бозов, дм, посрещна малките лазарки от Детска градина „Ален Мак“, кв. Сарафово. В събитието присъстваха зам. ректорът по качество на обучение, акредитацията и кадрите проф. д-р Ирена Марковска, зам. ректорът по научноизследователската дейност доц. д-р Светлана Желева, ръководствата на Медицински факултет и Факултет по обществено здраве и здравни грижи (ФОЗЗГ), преподаватели и студенти. 

Пременени в народни носии и с цветни венци на главите, малките момиченца пяха обредни лазарски песни, с пожелание за здраве, плодородие, щастие, благоденствие и сбъдване на най-съкровените надежди и мечти. Те бяха придружени от Росица Топалова, директор на детската градина и преподаватели.

 Ръководството на ФОЗЗГ, които са и инициатори на проявата, поднесоха на дечицата питка за здраве, великденски яйца и лакомства.

 Чуждестранните студенти по медицина също бяха приятно впечатлени от обичая, който имаме в нашата страна. Те пожелаха да се снимат с малките лазарки, за да запечатат този момент в спомен.

 След проявата, дечицата посетиха кабинети, в които се обучават студентите по медицина. Там доц. д-р Варвара Панчева, която е декан на ФОЗЗГ ги запозна с дейностите по провеждане на практически занятия на студенти.

 Директорът на детската градина им сподели една магия. Тя им каза, че ако пипнат стола в един от кабинетите ще се върнат след години в Университета, за да учат и да станат добри лекари. Дечицата бяха много впечатлени. Те изпълниха със звънки гласчета залите и коридорите на Медицинския факултет.

 Ръководството на университета, преподавателите и студентите си пожелаха да има повече такива събития, които да поддържат позитивната атмосфера във висшето учебно заведение.