В периода 12-14 август 2024 година, Алмати, Република Казахстан ще се проведе Модела, който е насочен към младежи на възраст от 16 до 25 години от всички държави членки на ЮНЕСКО.

 Форматът представлява образователна игра, в която участниците симулират срещи, които се провеждат в рамките на организацията, а самите те влизат в ролята на представители на държавите членки. Целта е чрез преговори, дискусии и дебати да се търсят решения на различни глобални проблеми.

 Кандидатстването се осъществява на следния линк: https://forms.gle/ до 27 май 2024 г. Съгласно с информацията в периода 28-30 май ще бъде направен подбор на кандидатурите и на 3 юни ще бъдат обявени резултатите. 

Подробна информация може да намерите на The Third International UNESCO Model on AI Has Been Launched Associations and Clubs for UNESCO Movement І UNESCO. 

Участието в събитието е безплатно. Настаняването, храната и трансферите на финалистите в рамките на град Алмати за периода на програмата ще бъдат покрити от организационния комитет. Самолетният билет, двупосочен, трябва да бъде покрит от изпращащата страна.