На 11.05.2024 г., студенти от Факултета по обществено здраве и здравни грижи взеха участие във Втори Национален студентски форум за млади акушерки в гр. Пловдив. Той се превежда за втора поредна година и е посветен на Международния ден на акушерката. Събитието е по инициатива на Алианса на българските акушерки и Факултет по обществено здраве, под егидата на Медицински университет – Пловдив.

 Пред 120 студенти, преподаватели и лектори бяха представени презентации от Проф. Пехливанов, Проф. Щерев, Проф. Малинова. Проф. Хаджиделева също заяви своята подкрепа към бъдещите акушерки на форума.

 На събитието бяха връчени и награди от обявения конкурс за есе на тема "Преподавател, който ме вдъхновява”. Всички участници получиха "Наръчник на патронажната акушерка”.

 Студент, специалност Акушерка от Бургаския държавен университет “Проф. д-р Асен Златаров”, Ясмина Найденова, заслужено спечели почетното второ място в нелеката надпревара с останалите висши училища. В конкурса участваха още Нели Миланова, Симона Караманова, Йоанна Петкова и Таня Паличева. Третокурсниците Айше Шабан и Фатме Феми участваха с впечатляваща презентация на тема "Ролята на акушерката в здравното образование".

 За поред път Факултета по обществено здраве и здравни грижи затвърди своите позиции за високо качество,  на национално ниво, в обучението чрез своите студенти, идващите специалисти.