Бургаски държавен университет „Проф. д-р Асен Златаров” ще инвестира целево около 1,5 милиона лева в обновяване на базата и инфраструктурата на Колежа по туризъм, който се намира в парк „Езеро”. Тя включва и емблематичния х-л „Парк”, който също ще бъде преобразен.

„Сградният фонд не е ремонтиран от неговото построяване през 60-те години на миналия век и вече е морално и физически остарял. Затова, от университета ще подпомогнем Колежа по туризъм, като инвестираме собствени средства. Искаме да създадем условия, както за модерно обучение на студенти, така и за провеждане на различни събития”, заяви проф. д-р Христо Бозов, дм, ректор на Университет „Проф. д-р Асен Златаров”.

В момента университетът работи активно в посока на привличане на студенти с чуждоезиково обучение.

„Колежът по туризъм вече има нов ръководител. Това е доц. д-р Веселина Атанасова, която е директор от няколко месеца, но проявява забележителна активност”, заяви  проф. Бозов. Той припомни, че от тази година в колежа се въвеждат три нови специалности. Това са: „Туризъм и здравословно хранене”, „Туризъм и предприемачество” и  „Мениджмънт на хотели и ресторанти”, които са изключително модерни и перспективни.

Очаква се, след ремонта, базата на Колежа по туризъм да бъде еталон за обучение на студенти.