Концерт под наслов „Вселената музика“ бе представен в навечерието на най-тържествения за българското образование празник – 24 май, в залата на Областната управа в Бургас. Концертът бе подготвен от академичния състав на катедра „Педагогика и методика на обучението“ във Факултета по обществени науки при Университет „Проф. д-р Асен Златаров“-Бургас, а участници в него бяха преподавателите от Факултета  доц. д-р Смиляна Смилкова, доц. д-р Мария Дишкова, гл. ас. Петко Янгьозов и Денис Гонсалвеш,  бивши педагози от Факултета, както и студенти-второкурсници от специалностите „Предучилищна и начална училищна педагогика“ и „Предучилищна педагогика и чужд език“.

Под музикалния съпровод на своите преподаватели, студентите впечатлиха публиката с прекрасни хорови и солови изпълнения на класика, поп и фолклор, музикална пантомима, лирическо четене на поезия на фона на мелодия и др. А когато на финала всички участници запяха Химна на светите братя Кирил и Методий „Върви, народе възродени“, публиката стана на крака и запя заедно с хора.

Организаторите и изпълнителите бяха поздравени и получиха цветя от зам. ректора на Университета по качество на обучение, квалификация и кадри, проф. Ирена Марковска, декана на Факултета по обществени науки, проф. Румяна Папанчева и декана на Департамента за квалификация и професионално развитие на педагогическите специалисти, доц. д-р Красимира Димитрова.