Чуждестранните студенти се включиха в редиците на възпитаниците на висшето учебно заведение 

Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ - Бургас се включи в тържественото шествие по повод 24-ти май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

 Ректорското и академичното ръководство, преподаватели и студенти с гордост се наредиха на челното място в процесията, непосредствено след духовниците и представителите на Общинската власт. Сред тях бяха и чуждестранните възитаници, изучаващи медицина. Силно впечатлени, те за пореден път честваха наш български празник.

 Преподавателите и студентите на университета с над 60-годишна история отбелязаха несекващия буден стремеж към знание и наука, към културно израстване и интелектуален просперитет, които са тяхно ежедневие и призвание.

 На финала на празника, колективът на университета и студентите почетоха патрона на учебното заведения - проф. д-р Асен Златаров. Пред неговия паметник в Морската градина, близо до Казиното, академичното ръководство за пореден път посадиха дърво като символ на израстването и възраждането. То ще расте там дълго, след като поколението студенти ще са се дипломирали и постигнали своята професионална реализация.

Тържествено шествие по случай 24 май