Детска градина „Детелина“  чества 50-годишния си юбилей. Празникът бе отбелязан с голям концерт в препълнената зала на Дома на Нефтохимика в Бургас. Многобройната публика от родители и близки, а и граждани с трепет очакваха изпълненията на децата. 

В приветственото си слово директорката на детската градина Елена Савова благодари на всички, които са помогнали за осъществяването на концерта, както и на персонала за всеотдайните грижи към малчуганите, на родителите за доверието и на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“, който е верен партньор на детската градина.

 В събитието, част от официалните гости беше проф. д-р Румяна Папанчева, декан на „Факултет по обществени науки“. Тя честити празника на детското заведение от свое име и от името на ректора на Университета проф. д-р Христо Бозов,дм.

 Малчуганите бяха съпроводени от студенти, изучаващи предучилищна педагогика и чужд език, под ръководството на доц. Златка Димитрова от Университет „Проф. д-р Асен Златаров“.

 Традиция е възпитаници от Бургаското държавно висше училище, които изучават педагогика да стажуват в ДГ „Детелина“ и активно да участват в мероприятията, които се организират в нея.