Доктор Христо Хлебаров, асистент по обща хирургия към Медицински факултет в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“, бе отличен с приз в категория „Най-добър клиничен случай от млад лекар“.

 Това се случи на 15 юни по време на провелия се ежегоден венозен форум – Phlebacademy 2024, организиран под егидата на Българското  национално дружество по съдова и ендоваскуларна хирургия и ангиология. В конгреса, който се проведе в град Банско, взеха участие повече от 100 съдови хирурга.

 Доктор Хлебаров участва с постер, представящ клиничен случай от практиката на Клиниката по съдова и ендоваскуларна хирургия към УМБАЛ Бургас, където работи. От общо единайсет постера, неговият бе избран на първо място.

 На събитието присъства проф. д-р Валентин Василев, дм, който е началник на Клиника по съдова и ендоваскуларна хирургия към УМБАЛ Бургас и председател на Общото събрание на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“, както и преподавател по хирургия във висшето учебно заведение. В конгреса участие взе и д-р Майя Стоянова, която е преподавател по физиология към Факултет по обществено здраве и здравни грижи. Тя бе отличена с грамота в категорията за най-добър клиничен случай от млад лекар.

 С участието си в престижния форум, преподавателите от Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ затвърдиха и наградиха своите теоретични и практически познания във флебологията.