В знак на ползотворно сътрудничество между Медицински колеж – Бургас и Медицински колеж – Пловдив се състоя поредната работна среща. Тя се проведе между директорите на двата колежа - доц. Соня Ненчева (Бургас) и доц. Мария Божкова в Пловдив. На срещата се обсъдиха възможностите за оборудване на специализираните кабинети за обучение на студенти. Припомняме, че сътрудничеството между двата колежа стартира в началото на 2024 г.

 Медицински колеж - Бургас разкрива нова специалност  - „Рентгенов лаборант". Причината за това е, че в Бургас от създаването на медицинския колеж досега не са се обучавали такива специалисти. Добре известно е, че с развитието на медицината и здравеопазването в района нараства и необходимостта от наличие на рентгенови лаборанти.

 Като утвърден лидер в колежанското образование, Медицински колеж – Пловдив съдейства с идеи при оборудването на специализираните кабинети в Бургаския колеж, които ще се използват за практически занятия и в частност – стилизирането на кабинети за обучение на бъдещите рентгенови лаборанти.

 В момента текат ремонтни дейности в Медицински колеж – Бургас. Очаква се в началото на новата академична година да приключат. Тогава студентите от съществуващите специалности „Рехабилитатор“ и „Помощник фармацевт“ ще имат възможността да се обучават в обновена и модерна сграда.

 Продължава съвместната работа на двата колежа във връзка с разкриването и на нови медицински специалности в Бургас.  Една от възможните бъдещи специалности в морския град ще е „Медицинска козметика“.