Днес в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ се проведе важна работна среща между представители на академичните среди на два от водещите университети в България. В срещата участваха проф. Христо Бозов, ректор на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“, проф. Румяна Папанчева, декан на Факултета по обществени науки, както и гостуващите представители от Софийски университет „Св. Климент Охридски“ – проф. Теодор Седларски и проф. Милен Замфиров. 

 Основната цел на срещата беше обсъждане на възможностите за сътрудничество между двата университета, като основен акцент бе поставен върху откриването на нови общи специалности, които да отговорят на съвременните потребности на образователната система и пазара на труда. Програмите ще бъдат насочени към обогатяване на академичното образование и ще предоставят възможности за нови кариерни пътеки на студентите. 

 Проф. Теодор Седларски е водещ експерт в областта на икономиката и управлението, като е заемал различни административни и научни позиции в рамките на Софийския университет. Проф. Милен Замфиров, декан на Факултета по науки за образованието и изкуствата, също е утвърдена фигура с богат опит в образованието и науката. Неговите научни интереси обхващат методологията на обучението и изследвания в областта на образователните иновации. 

 Това партньорство е стъпка към създаването на нови възможности за студентите от двата университета, както и за развитие на съвместни изследователски проекти и академични програми.