Преподаватели, студенти и представители на администрацията на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ се включиха в поход в Рила планина. Сред уникалната атмосфера на Рилските езера те отбелязаха и международния ден на учителя, и годишнината на Университета.  

 Вдъхновени от хубавото време и прекрасната природа още първият ден, групата посети най-старата хижа в България – „Скакавица“ и едноименния водопад. Незабравимото преживяване се допълни и от офроуд приключение.

Студентите и преподавателите се справиха с трудния терен при изключително екстремни условия(силен вятър и дъжд)  на втория ден и не се отказаха да се докоснат до магичните Рилски езера.  По време на кратките почивки  се проведоха и беседи за всички участници в похода, подготвени от доц. Златка Димитрова.

Силно впечатление остави и посещението на най-горещия гейзер в Европа, намиращ се в Сапарева Баня.

Водач на групата беше доц. Златка Димитрова, ръководител на катедра „Физическо възпитание и спорт“, подпомагана от Тихомир Стайков, главен експерт „Методология и вътрешен контрол“, който е и в организационния комитет на мероприятието, и Елена Янакиева, зам. председател на Студентски съвет.

 В похода взеха участие студенти и преподаватели от Факултет по обществено здраве и здравни грижи, Факултет по технически науки, Факултет по природни науки и Факултет по обществени науки.

 Споделените емоции с колеги от Университета ще оставят следи и надежди за бъдещи срещи.